Οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν αθλητικοί αγώνες μεταξύ αγωνιζόμενων από τις ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας και οι σημαντικότεροι από τους πανελλήνιους αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας (οι άλλοι ήταν τα Πύθια, Νέμεα, και Ίσθμια). Διεξάγονταν στην Αρχαία Ολυμπία κάθε τέσσερα έτη από το 776 π.Χ, και διοργανωνόταν έως το 392 μ.Χ. όταν ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α΄ τους κατάργησε οριστικά. Κατά τον 19ο αιώνα πραγματοποιήθηκαν 4 διοργανώσεις των Ολυμπίων στην Αθήνα, ως αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων. Από το 1896, οι σύγχρονοι αγώνες έγιναν διεθνείς και αναβίωσαν με την ονομασία Ολυμπιακοί Αγώνες, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί ενώ διεξάγονται και Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες από το 1924.
Πηγή Wikipedia
Ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες, στο οποίο θα γνωρίσουμε τα παιχνίδια της αρχαίας Ελλάδας, τους σημαντικότερους αθλητικούς αγώνες, αγωνίσματα, φημισμένους αθλητές της εποχής, κανόνες, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 1 ώρα και 15 έως 1 ώρα και 30 λεπτά
Διάρκεια μουσικοκινητικών παιχνιδιών: 1 ώρα
Κολατσιό – Διαλείμματα
Συνολική διάρκεια παραμονής στον χώρο μας: 3 ώρες
Κόστος προγράμματος: 6 Ευρώ ανά μαθητή για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες (συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α 24%)
Εκπαιδευτής Άγω: τουλάχιστον ένας ανά 20 παιδιά
Τοποθεσία: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις μας Θέση Μαγούλα Δημ. Κοιν. Τίρυνθας 1.
Όσο τα παιδιά συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν καφέ και λίγες στιγμές χαλάρωσης, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά βρίσκονται στα χέρια της έμπειρης ομάδας μας!
Οι εγκαταστάσεις μας, συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ., διαθέτουν κλειστή αίθουσα 120 τ.μ., κυλικείο, γήπεδο 7 x 7 και εξωτερικούς στεγασμένους χώρους για δραστηριότητες. Σας περιμένουμε με πολύ μεγάλη χαρά στον χώρο μας!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να οριστικοποιήσετε και εσείς την ημερομηνία του εκπαιδευτικού προγράμματος που επιλέξατε συμπληρώνοντας την φόρμα με τα στοιχεία σας.